Uutiskirje 7.5.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN BAUER MEDIA LOUNGESSA ESILLÄ VIIHDEBISNEKSEN KIINNOSTAVAT OSAAJAT JA PERSOONAT

Viihdeteollisuuden toimijoiden yhteinen tapahtuma Entertainment Business Arena järjestetään Helsingin Crowne Plazassa keskiviikkona 9.5.2018. Ohjelmasisältö rakentuu eri aloja yhdistävistä ja yhteisesti kiinnostavista, ajankohtaisista aiheista sekä toimialakohtaisista innovatiivisista case-esittelyistä.

Tapahtumassa keskustellaan muun muassa livetrendeistä, audiobisneksestä, viihteen työmarkkinoiden tulevaisuudesta sekä sponsoroinnista ja kumppanuuksista. Lisäksi puhuttavat kehittyvän AR/VR-markkinan mahdollisuudet, pelialan tulevaisuus, äänimaisemointi sekä Suomen ensimmäinen WhatsApp-draama. 

Rennossa Bauer Media Loungessa radioista tutut juontajat Niina Backman, Aki Linnanahde ja Juha Valvio jututtavat kiinnostavia persoonia ja osaajia viihteen kentältä.

Aki Linnanahteen haastatteluun saapuu Suomen johtavan YouTube-videoverkoston Troot Networkin toimitusjohtaja Joona Haatainen. Keskustelussa tarkastellaan Tuben roolia mediakentässä bisneksen ja henkilöbrändien kautta. Mitä tubettaminen on tänään, ja mitä mahdollisuuksia se tuo liiketoimintaan? Entä miltä näyttää YouTuben tulevaisuus?
Akin kanssa lavalle astuu myös Suomen tunnetuin vasenkätinen kitaristi, Eppujen Juha Torvinen. Harvinaislaatuisessa juttuhetkessä Juha avaa pitkää uraansa ja Eppujen vaiheita omasta näkökulmastaan.

Niina Backman puolestaan tapaa musabisneskonkari Leri Leskisen, ja kysyy, voiko hittejä tänä päivänä ennustaa. EBAssa kuullaan lukuisten suosikkiartistien kanssa vuosikymmenet töitä tehneen Lerin ajatuksia siitä, miten artistin breikkaamisen väylät ovat muuttuneet ja kuka menestyy ja miksi? Entä millaisia tarinoita koko kansan suosikkibiisien taakse kätkeytyy ja milloin menestys on suurin yllätys tekijöille itselleen?
Niinan haastatteluun saapuvat myös henkilöt tämän vuoden musaleffojen takaa, Juice-elokuvan tuottaja Marko Talli ja Olen suomalainen -elokuvan linjatuottaja Hanna Virolainen. Tallin ja Virolaisen kanssa keskustellaan, mikä suomalaisen musiikin ikoneissa kiehtoo elokuvatekijöitä ja yleisöä.

EBA:ssa keskustellaan viihteen alojen tulevaisuuden työmarkkinoista, ja Juha Valvio jatkaa aiheen parissa kohtaamalla tekijät live- ja pelialalta, Tuskaa järjestävän Finnish Metal Eventsin toimitusjohtaja Eeka Mäkysen sekä peliyhtiö Remedyn viestintäjohtajan Thomas Puhan. Millaisena nämä kaksi nyt nelikymppistä oman alansa huippuammattilaista näkevät oman polkunsa työelämässä, miltä työ maistuu alati muuttuvan viihdekentän näköalapaikoilla ja millaisena he näkevät oman alansa tulevaisuudessa?
Juha ruotii myös yhä kuumemmaksi käyvää retrobuumia. Televisiosta katsotaan Napakymppiä ja Onnenpyörää, festareilla kuunnellaan Nylon Beatia, Ressu Redfordia ja Suurlähettiläitä. Mistä retrobuumi kumpuaa? Ilmiön taustoista Juhan kanssa keskustelevat Nelonen Media Liven Timo Isomäki ja viihteen erikoismies Janne Kataja.

Päivän päätteeksi nautitaan tarjoiluista Afterworkissa ja lopuksi suunnataan Sony Musicin isännöimille EBA-jatkoille Circukseen, jonne on järjestetty kuljetus.

Vielä ehdit mukaan! Liput 250e+alv. sis. ohjelma, lounas, kahvit, Afterwork ja jatkot tarjoiluineen.

Lipunmyynti ja lisäinfot: www.entertainmentbusinessarena.fi

EBA Facebookissa
@eb_arena #ebarena

Lisätiedot:
SISÄLLÖNTUOTANTO Jenni Lähteenmäki, 040 507 7890, jenni@ebarena.fi
TIEDOTUS, PR JA KUMPPANUUDET Taija Holm, 040 748 3435, taija@ebarena.fi
TUOTANTOKOORDINAATTORI Anniina Lehtipuu, 0400 460 527‬, anniina@ebarena.fi